یائسگی یا منوپوز

یک دوره متفاوت در زندگی خانم‌هاست که در سنین بالاتر برای همه آنها ایجاد می‌شود. این دوره سن دقیقی ندارد و برای هرکس متفاوت است، اما در اغلب مواقع این تغییرات در اوایل 50 (50 تا 55) سالگی ایجاد می‌شود.

قطعا اغلب خانم‌ها با بیشتر علائم این دوره آشنایی دارند که شامل گرگرفتگی، اختلال در خواب، خشکی واژن و … است، اما در این مقاله از وب سایت دکتر مریم اکبری متخصص زنان و زایمان قصد داریم اطلاعات متفاوت‌تری را که شما را شگفت انگیز می‌کند، برای شما ذکر کنیم.

تغییرات رفتاری که شما را متعجب می‌کند

شاید برخی از شماها بدانید که تغییرات رفتاری و تغییر خلق‌وخو بخشی از علائمی ا‌ست که در این دوره وجود دارد. به‌طور کلی باید خود را برای تغییرات رفتارهای عصبی آماده کنید و سعی بر کنترل کردن چنین رفتارهایی در خود باشید.

حتی گاهی تغییرات رفتاری تنها در طول یائسگی نیست، تغییراتی را نیز پیش از یائسگی احساس خواهید کرد که این تغییرات می‌تواند افسردگی و زودرنجی باشد. حتی ممکن است از انجام فعالیت‌هایی که در گذشته از آنها لذت می‌بردید، دیگر علاقه به انجام آن را ندارید.

شما مجبور نیستید با چنین تغییرات و حالت‌های ناخوشایند خود کنار بیایید و دیگران را از خود برنجانید، جهت کنترل و رفع این علائم باید ورزش کنید و مدیتیشن انجام دهید.

قطعا در اغلب مواقع با انجام چنین راهکارهای ساده‌ای این مشکلات برطرف می‌شود. در صورتی که با انجام چنین تمریناتی همچنان با این تغییرات خلق‌وخو مواجه هستید، بهتر است با متخصص زنان و زایمان در میان بگذارید تا راه‌حل مناسبی برای شما در نظر بگیرد.

بدون هیچ دلیلی افزایش وزن پیدا می‌کنید

خیلی از افراد از افزایش وزن خود گلایه دارند، در واقع می‌گویند که بدون آنکه وعده غذایی خود را افزایش دهیم، وزن ما روزبه‌روز بالاتر می‌رود! جای نگرانی وجود ندارد چنین تغییراتی طبیعی‌ست.

متابولیسم خانم‌ها در این دوره کند‌تر می‌شود و به همین جهت آنها به‌طور ناگهانی دچار افزایش وزن خواهند شد. در واقع برای نشاسته و قندهایی که مصرف می‎شود، متابولیسم صورت نمی‌گیرد و منجر به افزایش وزن می‌شود.

خانم‌هایی که راحت وعده غذایی خود را کامل میل می‌کردند، دیگر نمی‌توانند سبک زندگی گذشته خود را داشته باشند، جهت آنکه کنترلی بر افزایش وزن خود داشته باشند باید دقت بیشتری به وعده غذایی خود کنند و رژیمی که از ارزش غذایی برخوردار نیست، باید کنار گذاشته شود. علاوه بر این موارد باید انجام تمرینات ورزشی را در برنامه‌های روزانه خود قرار دهند تا با مشکلی در این رابطه مواجه نشوند.

تجربه رابطه جنسی دردناک

در این دوره سطح استروژن در خانم کاهش پیدا می‌کند، این تغییر علاوه بر اینکه منجر به خشکی واژن می‌شود، دیواره واژن را نیز ضخیم‌تر می‌کند که همه این عوامل و تغییرات دست‌به‌دست هم می‌دهند تا خانمی که این دوره را سپری می‌کند، رابطه جنسی دردناکی را تجربه کند.

علاوه بر این احتمال ایجاد عفونت واژن یا عفونت مجاری ادراری وجود دارد، اما جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه در این خصوص راهکارهایی اندیشیده شده است که می‌توان مشکل خشکی و آتروفی واژن را برطرف کرد.

نوسانات خلقی و بداخلاقی تا آخر باقی نمی‌ماند!

همانطور که برای شما ذکر کردیم خانم‌ها با تغییرات رفتاری که گاه برای افراد تعجب برانگیز است، موجه می‌شود. همچنین وجود علائمی مانند گرگرفتگی می‌تواند برای افراد بسیار آزاردهنده باشد، اما جای نگرانی نیست چنین تغییراتی که به‌دلیل یائسگی درخانم‌ها ایجاد می‌شود، گذراست.

بیاید به جنبه‌های مثبت این دوره از زندگی توجه کنید، دوره‌ای که شما دیگر ماهانه خونریزی نخواهید داشت یا دیگر نیازی به راهکارهایی جهت کنترل بارداری نخواهید بود.

به این نکته توجه داشته باشید که شما تنها خانمی نیستید که این دوران را پشت سر می‌گذارید و با چنین تغییراتی روبه‌رو هستید، در نهایت به‌ جای گله و شکایت کردن، باید اقداماتی جهت کنترل تغییرات در خود انجام دهید.

علائم هیچ خانمی با خانمی دیگر یکسان نیست

همانطور که هیچ خانمی هنگام پریود شدن حالت‌های یکسانی را با دیگری تجربه نمی‌کند، در خصوص این دوره نیز همین گونه است؛ بنابراین نباید انتظار داشت همان حالت و تغییراتی که در مادر یا خواهر شما ایجاد می‌شود، در شما نیز به همین صورت باشد. به‌طور کلی هرکس حالت‌ها و تغییرات مختص به خود را دارد.

علائم یائسگی تا چه مدت‌زمانی باقی می‌ماند؟

همانطور که نشانه‌ها و علائم در هر فردی متفاوت است زمان باقی ماندن هر یک از این علائم برای هر فرد متفاوت خواهد بود. به‌طور کلی ممکن است علائم منوپوز به‌مدت ۴ سال همراه فرد باشد.

کلام آخر

تغییرات زیادی وجود دارد که هر خانمی که در دوره پری منوپوز یا پیش از یائسگی قرار دارد، تغییرات زیادی را در خود احساس می‌کند که چند مورد از آنها را برای شما ذکر کردیم.

گاهی برخی از افراد تصور می‌کنند هرآنچه که مادر او ایجاد شده است، امکان ایجاد همان تغییرات در دختر نیز وجود دارد، اما اینگونه نیست شما قطعا علائم یکسانی با مادر خود تجربه نخواهید کرد.

برای مشاوره‌های دقیق جهت کنترل علائم خود باید به متخصص زنان مراجعه کنید تا در خصوص این مسئله توضیحات کافی و در صورت لزوم داروهای مورد نیاز را برای شما تجویز کند. پزشک متخصص زنان از آنجایی که آشنایی کامل در رابطه با اندام‌های تولید مثل خانم‌ها دارد، می‌تواند مشاور و پزشک مورد اعتماد تمامی خانم‌ها باشد.

آنها اقدامات دیگری مانند عمل‌های زیبایی همچون لابیاپلاستی، واژینوپلاستی و…، درمان‌هایی مانند هیسترکتومی، لاپاراسکوپی و… برای بیماران خود انجام می‌دهند، در نتیجه مراجعه خانم‌ها به متخصص زنان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.